Over De Droomboom

In september 2013 begonnen we te dromen.

Hoe leuk zou het zijn als er een plek kwam waar alle kinderen welkom waren en waar ze zichzelf en elkaar beter leren kennen doorheen allerlei activiteiten?

Op dat moment was er net een kinderkansarmoederapport verschenen waar onze voormalige mijnwerkerswijk niet zo goed op scoorde. De naschoolse kinderopvang kon alle kinderen niet meer opvangen én bovendien ervaarden we zelf dat het naschools aanbod nog maar erg mager was geworden. We zagen hier een verband in en sloegen de handen in elkaar! We zochten en vonden een prachtige plek onder een grote boom. Sinds 18 maart 2014 mogen we ons een vzw noemen. We knapten de oude school op en sinds september 2014 vinden er activiteiten plaats.

Samen zetten we maximaal onze talenten in en proberen we onze boom verder te helpen groeien en bloeien. We hopen zaadjes te planten in de harten en hoofden van de kinderen die elke dag kunnen deelnemen aan onze activiteiten, in het bijzonder bij die kinderen die, om welke reden dan ook, extra meststoffen kunnen gebruiken.

We staan open voor nieuwe ideeën en nieuwe talenten. Heb je zo een idee? Wil je ook jouw talent inzetten? Laat het ons zeker weten!

Wie zijn wij

Het is niet omdat we vrijwilligers zijn dat we geen verantwoordelijkheid hebben. Integendeel! We zijn er ons maar al te goed van bewust dat we moeten zorgen voor een degelijk en veilig vrijetijdsaanbod.

Sinds 18 maart 2014 zijn we dan ook een vzw geworden en voorzien van een bestuur dat de dagelijkse gang van zaken regelt. In dit bestuur kan je vinden: Dries Stals (voorzitter), Heidi Braeken (secretaris), Woody Cuppens, Anke Wijnants, Geert De bruyn, Georges-Philippe Claes, Nele Palmans en Wesley Lancel. We overleggen iedere 1 keer per maand in De Droomboom. We verdelen de taken onderling en heel toevallig (of net niet) zijn onze kwaliteiten goed verdeeld.

Naast het bestuur zijn er natuurlijke ook onze docenten. Zij verzorgen de wekelijkse activiteiten en kampjes tijdens de vakanties. Op de pagina van iedere activiteit vind je wat meer informatie over de betreffende docent. Daarnaast worden we ook nog ondersteund door de “Vrienden van De Droomboom”: een grote groep enthousiastelingen bestaande uit onze partners, de buurt en andere vrijwilligers die ons waar mogelijk helpen.

Heb je ook interesse om bij te dragen? Neem dan zeker contact op!

Wist je dat…

  • … onze boom en onze klassen schitterden in de film Marina van Stijn Coninx? Ga snel eens kijken! 
  • … we in Beringen al snel navolging kregen en we de Terrilling een stevige scheut van onze Droomboom kunnen noemen?
  • … het CVO al vele lessen bij ons heeft gerealiseerd? Zo heeft zelfs een groep van Manchester bij ons de kneepjes van het vak geleerd over hoe je een dak goed kan isoleren! Maar ook de lessen schilderen, elektriciteit, stukadoor,… zijn bij ons doorgegaan. Na elke les konden we weer een blokje afvinken van onze to do lijst. Bedankt, CVO!! 
  • … we reeds een minister op bezoek kregen? Jo Vandeurzen, toenmalig minister van Welzijn kwam en zag dat het goed was… 
  • … ons bestuur zichzelf in het Corona jaar opnieuw heeft uitgevonden? We weten beter waar elkaars sterktes liggen en kunnen deze nog beter inzetten. We kunnen spreken van De Droomboom 2.0.
  • … we plannen hebben om onze speelplaats onder handen te nemen? We willen onze boom nog meer doen schitteren en een leuke buitenspeelplek creëren?
  • … het mooie aan dromen is dat ze nooit af zijn? Droom je met ons mee?