Muziek

Wanneer?

maandag 15:30 – 16:30

Kosten?

81 euro (normaal tarief)
54 euro (verlaagd tarief)
0 euro (tussenkomst Fonds Sport, Spel en Cultuur)
meer informatie

Voor wie?
2e kleuterklas - 6e leerjaar
Inschrijven?

online

Muziekinitiatie in de Droomboom is op ontdekkingstocht gaan in de wereld van muziek. Tijdens deze lessen beleef je muziek in al haar vormen.

We ontdekken verschillende instrumenten waar we ook samen mee leren musiceren. We gaan aan de slag met een verhaal over een componist, de actualiteit, een tekst of kunstwerk of … De kinderen hebben vaak zelf ook grootste muzikale plannen!

We vinden muziek in ons eigen lichaam, in de natuur of uit vreemde voorwerpen zoals bekers, buizen, ballen. Ook de technische en theoretische kant, komen aan bod: Hoe ziet een piano er uit aan de binnenkant? Hoe lees je ritmes of noten? Hoe maak ik zelf een blaasinstrument? We gaan hier dan ook effectief mee aan de slag.

Heb je ook de muziekkriebels? Welkom bij De Droomboom-muzikantjes!

Over de docent

Alice Bolle is een creatieve duizendpoot met voortdurend wijsjes in het hoofd. Opleiding muziek-saxofoon genoten in het Lemmensinstituut en in het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Afgestudeerd en werkend als leerkracht kleuteronderwijs. Zij heeft hiernaast een creatieve onderneming, gericht naar kinderen, waar kampjes en muzische workshops centraal staan. Ze werkt al enkele jaren mee in De Droomboom als muziekdocent en begeleider van de Droomboomkampen. Als docent van De Droomboom heet ik alle kinderen welkom om de universele taal van muziek te ontdekken binnen zichzelf.